BitLab хостинг
Почетна страница > Новости

Луганск: Од почетка сукоба погинуло 2054 цивила

Луганск: Од почетка сукоба погинуло 2054 цивила
25.02.2019. год.

Канцеларија главног тужиоца Луганске Народне Републике је навела да је од почетка сукоба у Донбасу више од 2.000 становника ЛНР-а погинуло услед гранатирања од стране украјинских снага безбедности.

"До сада је само Генерално тужилаштво ЛНР-а забележило више од 1000 гранатирања. Више од три хиљаде особа је постало жртва, а од њих је погинуло 2.054 особе", изјавила је Јулија Буњаченко, шеф одјела Главног тужилаштва ЛНР-а.

Она је појаснила да је, према подацима Канцеларије главног тужиоца, у овом периоду повређено 1.296 људи. Прецизирано је да је од тога 29 погинуле и 32 рањене деце.

"Постоје три кривична случаја у производњи истражних одељења органа за спровођење закона ЛНР-а", рекао је представник Канцеларије главног тужиоца.

Према њеним речима, покренути су кривични предмети по основу три члана Кривичног закона ЛНР-а - Употреба забрањених средстава и метода ратовања, Чињење злочина од стране групе лица или криминалне организације, Планирање, припрема, покретање и вођење агресивног рата.

Читајте више на Украјина и Новорусија из минута у минут

 



  • Извор
  • фото: © РИА Новости / Сергей Аверин/ vostok.rs


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ


Вашингтон шири глобални хаос у своју корист, тврди руски министар одбране


Руске трупе су, након успеха у Очеретину, успеле да развију свој успех још даље. Јуришне групе Оружаних снага Русије из састава 15. моторизоване бригаде и батаљона специјалних с

Заменик министра одбране Тимур Иванов је годинама под сумњом, наводе медији


Руски министар одбране Сергеј Шојгу поделио је најновије процене кијевских жртава на бојном пољу


Остале новости из рубрике »
BTGport.net - у1
Русија у XIX веку

СЛИКА СЕДМИЦЕ

WEB SHOP
WebMaster

ДјЕВОЈКА ДАНА